Onze dienst

Slimme belangenbehartiging

U weet als geen ander wat er nodig is om uw bedrijf succesvol te maken. Maar weet uw omgeving dat ook? En weet u wat de plannen van uw omgeving zijn voor te toekomst?

Niet altijd lopen uw belangen gelijk met die van een ander. Dat kan zijn het belang van de plaatselijke politiek, uw buren op het bedrijventerrein, maar ook uw personeel, of uw leverancier. Regelmatig lijkt het of de belangen uiteenlopen, maar blijkt er toch een gemeenschappelijke basis te zijn. Door met elkaar in contact te komen wordt helder wat ieders belang is, kunt u draagvlak creëren voor uw ideeën en wordt de kans groter dat ook uw belangen terug te vinden zijn in plannen, ideeën en besluiten van anderen.

Effectief netwerken

Om te weten wat ‘de ander’ van plan is of om uw ideeën te delen met ‘de ander’ brengt u eerst uw eigen stakeholders in kaart volgens een helder stappenplan:

  • Niet alle stakeholders zijn van even groot belang voor uw onderneming: wie zijn cruciaal, actoren, en wie zijn de beïnvloeders
  • Vervolgens wordt bekeken op welk niveau deze beïnvloeders benaderd worden: meedenken, informeren, betrekken, enz.
  • Daarna bekijkt u hoe u met deze gegevens planmatig met belangenbehartiging en netwerken aan de slag gaat.

Ik maak met u samen een plan van aanpak, ik bevraag u kritisch over uw doelstellingen, over uw stakeholders, welke aanpak past bij welke stakeholder. Uiteindelijk kunt u aan de slag met een gericht werkplan voor belangenbehartiging en netwerken.

Nu aanmelden of meer info? Klik hier.

consultancy, coaching, management

Wat kan GLM-Consultancy voor jou betekenen?

De eerste stap op weg naar Groei!

Wat kan GLM-Consultancy voor jou betekenen?

De eerste stap op weg naar Groei!

Typ uw gewenste zoekwoord in en duw op Enter om te zoeken