Onze dienst

Brainstormen

De twinkeling in de ogen bij een goed idee… Elk bedrijf heeft medewerkers met fantastische brainwaves en denkcapaciteit. Geef ze ruimte om mee te denken binnen de kaders van de brainstorm. Het resultaat is nieuwe energie en plannen met draagvlak.

Waarom brainstormen?

Ons denken en handelen is gericht op het ‘bekende’. We denken en handelen vooral vanuit patronen die we kennen. En dat is maar goed ook, want je zou gek worden als je bij iedere handeling steeds weer zou moeten nadenken over nut en noodzaak.

Ditzelfde patroon denken belemmert ons echter ook als we op zoek zijn naar nieuwe en creatieve ideeën. Daarbij kan brainstormen helpen.

Waarvoor kunt u brainstormen inzetten?

Overal waar u denkpatronen wilt doorbreken kunt u brainstormen inzetten. Bijvoorbeeld:

  • Bij het zoeken naar een oplossing voor een hardnekkig probleem
  • Als u vastzit in uw logica, rondjes draait in uw redenatie en er niet uitkomt
  • Om u te onderscheiden in uw positionering, uw productaanbod, uw klantbenadering, new business of uw visie

Of wel: als u Out of The Box oplossingen zoekt op weg naar nieuwe strategieën.

Hoe werkt brainstormen?

De vorm waarin de brainstorm plaatsvindt is afhankelijk van uw probleemstelling. De groepsgrootte kan wisselend zijn. Van een select gezelschap tot een diverse groep qua achtergrond.

Als facilitator draag ik zorg voor een goede voorbereiding, zodat de vraagstelling of probleemstelling helder is. Ik houd het overzicht en leid het proces in goede banen. Ik breng uiteraard een ‘gereedschapskist met denktechnieken’ mee en zorg voor de nodige inspiratie, creativiteit.

Een goede brainstorm is niet alleen vrijheid, blijheid. Om tot goede eindresultaten te komen zijn er duidelijke regels en worden ideeën ook binnen de groep getoetst. Maar pas nadat elk idee een echte kans heeft gehad. Brainstormen is niet vaag of alleen voor creatievelingen, brainstormen is gewoon hard werken.

Kijk voor de actuele trainingsdata in de agenda.

consultancy, coaching, management

Wat kan GLM-Consultancy voor jou betekenen?

De eerste stap op weg naar Groei!

Wat kan GLM-Consultancy voor jou betekenen?

De eerste stap op weg naar Groei!

Typ uw gewenste zoekwoord in en duw op Enter om te zoeken