Gaat ook uw bedrijf in 2019 een groei realiseren tot 30%?

 In Management

Januari en februari vlogen voorbij. Vanuit winterse sferen werden wij in februari getrakteerd op een heerlijk voorproefje van de lente met bijna zomerse temperaturen! Heerlijk om in de winterse februari maand volop getrakteerd te worden op de eerste zonnestralen. Zakelijk en privé zijn vele van ons het jaar gestart met goede voornemens, doelstellingen en ambities. Hoe gaat het nú met al uw gemaakte voornemens? Bent u tevreden, zijn de resultaten voldoende en zit u nog goed op koers? Of zijn al de goede voornemens onbewust naar de achtergrond verschoven en zijn ze ingehaald de actuele problemen en vraagstukken? Eenvoudigweg overgenomen door de waan van de dag? Zonde natuurlijk, want de ambitieuze plannen die u in gedachten had vormen nou juist de opstap naar gezonde vooruitgang en groei. Goed om ook nu terug te kijken naar uw goede voornemens en er alsnog (of nog steeds) mee aan de slag te gaan. Ondernemen is immers vooruit kijken.

Stilstand is achteruitgang

Het kan heel verleidelijk zijn om uw grootse plannen voor ontwikkeling en groei, even op de lange baan te schuiven. Dagelijks actuele zaken vragen tenslotte ook om prioriteit. Voordat u het weet bent u weer enkele maanden verder, vergaren de ontwikkelplannen stof op uw bureau en gaat u de halfjaarlijkse cijfers bekijken. Jammer, want die groei is nu precies wat uw bedrijf de nodige boost kan geven. Net dát zetje om van 2019 echt een succesjaar te maken.

Veel ondernemers blijven hangen in hun huidige manier van bedrijvigheid. Door tijdsgebrek, of doordat zij niet beseffen dat groei en ontwikkeling enorme belangrijke factoren zijn in het ondernemingsklimaat. Vaak hoort men zeggen “Ik heb het al jaren zo gedaan, dus waarom zou ik dat nu ineens gaan veranderen?”. De bekende uitspraak “stilstand is achteruitgang” is hierbij relevanter dan ooit. Innovaties en ontwikkelingen gaan immers razendsnel. De aandacht van de consument is vluchtig, en de concurrent zit ook niet stil. Niet mee willen of durven kunnen gaan met de marktontwikkelingen kan een enorme impact hebben op uw bedrijf. Maar ook op u als ondernemer!

Verder bouwen naar succes

Herkent u de eerdergenoemde situatieschetsen en uitspraken? Of bent u nog niet helemaal zeker van uw zaken met het oog op een substantiële groei en ontwikkeling in 2018? Dan is dit een mooi moment om tijd in uw agenda vrij te maken om hierover na te gaan denken. Neem eens de tijd om uw gedachten de vrije loop te geven, en denk na over de mogelijkheden om uw bedrijf verder te laten groeien in het komende jaar, samen met uw team.

Met uw team en collega’s sparren is altijd goed en stimuleert creatieve ideeën en oplossingen, maar hoe gaat dit leiden tot een goed en veelbelovend resultaat? Sparren met een business specialist is resultaatgericht, doelbewust en leert u met “andere ogen naar uw bedrijf kijken”.  De winst die het sparren met een externe partij kan opleveren is veel groter dan u denkt.  Het is van vitaal belang om een open geest te houden wanneer u nadenkt over innovaties en ontwikkelingen.

Ontwikkelen doe je samen

Vanaf januari van dit jaar heeft de Provincie Limburg, samen met het LWV, MKB en LLTB een nieuw ontwikkel instrument in het leven geroepen: De Groeischakelaar. Doel is vraag en aanbod op gebied van innovatie en vernieuwing bij elkaar te brengen. Misschien heeft u een innovatief idee of een ontwikkelvraag, maar weet u niet waar u terecht kunt om daadwerkelijk de volgende stap te maken. De Groeischakelaar leidt u door het woud van bedrijven en instanties die hierin behulpzaam kunnen zijn. Rest u nog slechts met het juiste idee te komen. Zo kunt ook u 20 tot 30% groei behalen!

 

Geinteresseerd in tips en trics voor ondernemers?

Meld u aan voor de Nieuwsbrief van GLM-Consultancy met Tips en Tricks!  De eerste stap op weg naar groei.

 

 

Gerrie Lemmers
GLM-Consulttancy heeft de missie 'om mensen (ondernemers) en ondernemingen duurzaam sterker te maken'. Op weg naar Groei!
Recente Blogs

Laat een reactie achter

Typ uw gewenste zoekwoord in en duw op Enter om te zoeken