“In de kern van de moeilijkheid ligt de mogelijkheid”

‘Met als doel mensen en ondernemingen sterker te maken op weg naar betere bedrijfsresultaten’

Vrouw op de middenstip

Haar zakelijke houding wordt wel eens verward met een bepaalde hardheid, maar hard is Gerrie Lemmers (1963) zeker niet. Zij is professioneel, recht door zee, maar ook betrokken en gedreven. Door de jaren heen heeft ze zich verdiept in persoonlijk leiderschap, ze gelooft in het zelfsturend vermogen van de mens. Vanuit die optiek brengt ze, het liefst in een spilfunctie, de dynamiek en groei terug in organisaties.

Met haar bedrijf GLM-Consultancy richt ze zich vooral op organisatiemanagement en op de rol van adviseur en verbinder die buiten de gebaande paden durft te treden.

10 Jaar GLM-Consultancy!

Hoewel haar bedrijf dit najaar het tweede lustrum mag vieren, heeft Gerrie al bijna vijfendertig jaar ervaring in het bedrijfsleven. Ze groeit op in een familiebedrijf en het ondernemen wordt haar met de paplepel ingegeven. In de jaren tachtig start ze een modevakschool en later werkt ze eveneens mee in het timmerbedrijf van haar man. We mogen dus stellen dat Gerrie anno 2018 een ervaren senior is met een brede staat van dienst.

Overlevingsmodus

Een ondernemer, echtgenoot en moeder van Laura en Joost, die verborgen krachten en talenten in zichzelf leert ontdekken wanneer haar wereld volledig op zijn kop komt te staan. Ze is 41 jaar als haar man Gerard, na een zware periode van psychische ziekte, zelf kiest voor de dood. “Je krijgt geen handleiding voor een dergelijke situatie, wordt voor de leeuwen geworpen en moet keihard knokken om te overleven. Voor de omgeving was zelfdoding taboe, waardoor je de overlevingsmodus nog sterker nodig hebt. Voor verdrietverwerking binnen het gezin, maar ook voor verwerking van alle externe gevolgen.”

Terugblikkend ziet Gerrie ook wat dit haar heeft opgeleverd. “Mijn kinderen en ik vormden vooral in de eerste jaren na het overlijden een enorm hecht team en hebben de diepe dalen samen proberen te overwinnen. Ik ben dankbaar dat zij hun eigen route hebben gekozen en inmiddels beiden afgestudeerde young professionals zijn, met veel capaciteiten.”

Persoonlijk Leiderschap en nieuwe wegen

Dankzij haar honger naar kennis en haar creatieve denken, creëert Gerrie ook nieuwe wegen voor zichzelf. Ontplooiing en persoonlijke ontwikkeling staan bij haar hoog in het vaandel. Ze gaat (in eerste instantie voor zichzelf) een coachopleiding volgen. Deze nieuwe studie en wereld hebben een weldadig effect op haar. Als iemand haar een carrière als interim manager adviseert, is haar nieuwsgierigheid gewekt.

“Op weg naar nieuwe skills ben ik een opleiding hbo Bedrijfskunde gaan volgen; eerst organisatie- en verandermanagement maar al snel ook andere aanverwante modules. Parallel ben ik opgeleid tot  NLP-Practioner en NLP Master Practioner, inclusief een professionele trainersopleiding.”

Vrouwelijke energie in mannelijke organisatie

Het enigszins timide meisje van vroeger is een volwassen vrouw geworden, daadkrachtig, zorgzaam en een tikkeltje eigenzinnig, die zich heeft ontpopt tot een sterke ondernemer met the female touch. Ook op bestuurlijk vlak is ze actief en haar politieke interesse steekt ze niet onder stoelen of banken.

Voor rust en ontspanning trekt ze regelmatig de wandelschoenen aan. Liefst voor lange afstanden. Zo gaat ze afgelopen zomer in haar uppie op pad naar Santiago de Compostella. Stilzitten is duidelijk niet haar ding.

Open en helder communiceren

Haar eerste klus vanuit GLM-Consultancy (opgericht in 2008) betreft een organisatie in het betaald voetbal, waar ze als algemeen directeur ad interim een ware vuurdoop beleeft. “Om in voetbaltermen te spreken; daar werd op de man gespeeld. De organisatie zat in zwaar weer en dreigde haar licentie te verliezen. Door op alle levels – met stakeholders, bestuurders, sponsoren, maar ook met technische staf en vrijwilligers – open en helder te communiceren en overal zichtbaar te zijn, heb ik snel draagvlak weten te realiseren en iedereen kunnen meenemen in het veranderproces.”

Ondernemingen sterk maken

Sindsdien heeft Gerrie uiteenlopende opdrachten gehad in reorganisatie- en crisismanagement. “Als het twee voor twaalf is, moet je rigoureuze keuzes maken, terwijl je op elk eerder moment nog effectief kunt bijsturen en andere beslissingen kunt maken”, aldus de strategische sparringpartner voor directeur-eigenaren. Coach-, groei- en ontwikkeltrajecten, zijn buiten de keiharde zakelijke trajecten, zeker aan haar toevertrouwd. “Binnen de organisatie begint het voor mij altijd met de mensen, de passie en de drive. Dit met als doel mensen en ondernemingen sterker te maken op weg naar betere bedrijfsresultaten en andere zakelijke en/of persoonlijke doelstellingen.”

27 oktober 2018 – ECI Roermond