Heel eerlijk, voel jij je wel eens eenzaam binnen jouw bedrijf?

Soms loopt niet alles naar wens, krijg je tegenslagen en voel je een diepe zucht op het moment dat een medewerker zich ziek meld. Je personele bezetting is al minimaal en je ziet dat de rek op de werkvloer er volledig uit is. Dan blijkt ook nog dat materialen te laat worden geleverd, de doorstroom in de productie vertraging oploopt en je opdrachtgever met spoed zit te wachten op het leveren van jouw product.

Zomaar een situatie op een willekeurige werkdag binnen een productiebedrijf. Maar ook ieder ander bedrijf van horeca tot wellness kan hiermee te maken krijgen. Je hebt het idee dat je bijna constant achter de feiten aanloopt en dat de rust welke je behoeft enkel verder van je vandaan is. Je slaapt minder goed, raakt vermoeid en de cirkel van irritatie is bijna rond. Je hoofd staat niet echt meer stil en je innerlijke rust en werkplezier worden negatief beïnvloed.

Op zo’n moment voel je dat je de grip kwijt raakt op je bedrijfsvoering. Maar nog meer dan de grip kwijt raken, op je bedrijf en jezelf is de kans groot dat jij je eenzaam gaat voelen in je eigen bedrijf. Je weet dat jij niet de enige ondernemer bent die kampt met minimale personele bezetting. Je weet dat er tegenslagen op de werkvloer kunnen zijn en je weet dat ondernemen niet enkel succes momenten kent. Toch zegt je onderbuikgevoel dat er veel meer in je bedrijf zit, dan dat er nu uit blijkt te komen.

Eenzaamheid en een teleurgesteld gevoel, kunnen je op zo’n moment plots overvallen. Waar ben je in godsnaam mee bezig. Waarom loopt het uitgerekend nu, zoals het loopt? Je hoofd draait op volle toeren en je probeert steeds in dezelfde cirkel van mogelijkheden een oplossing te vinden. Je wil zo graag jezelf bevrijden van stress en slapeloze nachten. Je wil zo graag dat alles op rolletjes loopt en dat jij echt de tijd hebt om te ondernemen in plaats van dagelijks de bekende brandjes te blijven blussen.

Hoe graag je ook wil, het is bijna zeker dat de oplossing niet zomaar uit de lucht komt vallen. Je bent hard aan het werk en zo naarstig op zoek naar rust, dat precies het tegenovergestelde gebeurt. Vermoeidheid speelt op en je spanningsboog wordt enkel kleiner. Jouw tijd om te ondernemen en je bedrijf te transformeren op weg naar de toekomst gaat volledig op aan vooral hard werken in je bedrijf.  De gedachten om je bedrijf te verkopen speelt meer dan eens op. Het plezier in je bedrijf ben je zo langzamerhand aan het verliezen. Je werkt steeds harder en maakt steeds meer uren, maar ook geeft je niet het gedroomde resultaat.

Stop om jouw eenzaamheid te ervaren!

Gooi niet de handdoek in de ring maar spring wel flink uit de band. Op het moment dat je lijf fysieke signalen van stress geeft ben je al flink over je grenzen gegaan. Slapeloze nachten vol piekermomenten helpen je niet verder en zijn enkel de boodschappers dat het zo niet verder kan. Negeren heeft geen zin, jouw lijf gaat steeds harder schreeuwen om aandacht. op een subtiele manier een scheut in je rug, een schouder die vast blijkt te zitten of je onderbuik die moeilijk doet.

Je gaat naar de dokter en gaat aan de slag om het symptoom te bestrijden. Pilletje hier en tabletje daar, helpen je weer een tijdje verder. Maar, zolang je niets doet aan de oorzaak van het ontstaan van je klachten ben je zonder dat je het beseft in een vicieuze cirkel terecht gekomen. Een cirkel van pijn, verdriet en eenzaamheid. Op wilskracht ga je door, maar diep van binnen voel je dat je dit niet voor de lange termijn vol kunt blijven houden.

Wat kan je verlossen van je klachten en problemen? Stop met alles in je eentje op te lossen en zoek hulp. Een dokter ben ik niet, maar samen met jou zoek gaan naar de oorzaak van het probleem binnen je bedrijf kan ik wel. Ik ga met je aan de slag met een quick-scan om op hoofdlijnen het probleem zichtbaar te maken. Al snel duiken we de diepte in en met enkele eenvoudige tools is al snel te ontrafelen, welke pijnpunten er zijn die jou de pijn, onrust en misschien eenzaamheid laten voelen.

Maandelijks kijken we samen naar je doelen, zowel zakelijk als privé. We kijken hoe je die het beste bereikt, waar obstakels zijn, ruimen we deze samen op. Mijn advies is om sowieso ieder half jaar met een kleine inventarisatie je bedrijf te monitoren. Niet enkel op het gebied van cijfers en resultaat. Maar; “hoe gaat het nu echt met je, zakelijk en privé”? Zie je verbeteringen of stagneer je? Waar is voor jou als persoon en ondernemer winst te behalen? Waar liggen jou kansen en groeimomenten?

Soms is doorknippen en afscheid nemen nodig om verder te komen. Zie de natuur, loslaten en snoeien zijn de beste elementen voor fris nieuw blad en groei. Klanten die je niets opleveren, of personeel dat meer problemen oplevert dan goed voor je is. Je bedrijf nieuwe impulsen geven door samenwerking, schaalvergroting of een andere klantpotentieel. Alles draait om strategie en het maken van keuzes.

Op een creatieve manier, met een gezonde dosis plezier, kijken we samen naar je bedrijf. Cijfers, je positie op de markt, je personeel en ook kijken we naar jou als ondernemer. Met een duidelijke plan hakken we samen de noodzakelijke knopen door. Jij bent diegene die uiteindelijk beslist. Op het moment dat je heel goed weet wat écht belangrijk voor je is. Samen doorlopen we deze route en strategisch gaan wij samen op pad.

In deze fase voel jij dat je energie niveau weer gaat stromen. Je voelt dat je dag na dag sterker en meer uitgerust je bedrijf binnen stapt. Je gaat parallel onbewust ook je conditie verbeteren. Er liggen nog flinke uitdagingen op je te wachten maar je lijf én je hoofd is beter uitgerust om deze uitdagingen bij de schouders te pakken. Je plezier in het ondernemen komt terug en je slapeloze nachten zijn flink verminderd en misschien wel helemaal weg. Je voelt je in je kracht staan en vanuit die power ga jij sterker in je schoenen staan. Je weet wat je wel en niet wil en je voelt dat je de grip op je bedrijfsvoering én op je cijfers (verzuim, balans, winst) weer terug is.

Wil jij meer werkplezier en minder stress? Dan kan ik je enkel zeggen dat dit traject je niets gaat kosten. Hoezo, dit kost je niets? Ik durf je te garanderen dat bovenstaande je niets gaat kosten maar enkel geld én rust én minder stress én een verbeterde gezondheid gaat opleveren.

Als je een groei bereikt van minimaal 3x de inleg van dit traject dan kost het je niets. Toch? Als jij ervaart dat je bedrijf vóór je werkt in plaats van tegen je, dan is dat groei. Als je ervaart dat je slapeloze nachten verminderen en je weet welke strategische stappen je gaat nemen, dan is dat hetgeen dit alles je op gaat leveren. Als je lijf minder protesteert is ook dat een enorme winst.

Ook ik kan niet toveren. Samen met jou ga ik aan de slag. Samen helder weten te krijgen wat jou als mens én als ondernemer verder gaat helpen. Mijn aanpak heeft een minimale doorlooptijd van 3 maanden. Met sommige ondernemers werk ik al jarenlang. We kennen elkaar, ik ken het bedrijf en op die manier wordt er steeds de rust bewaard en de strategie bepaald.

Maandelijks kijken wij naar je doelstellingen. In de eerste twee maanden zien we elkaar iedere twee weken. Liefst live anders online. Daarna naar behoefte tweewekelijks of iets minder vaak. Tussentijds ben ik er voor je, telefonisch of per mail. Prangende vragen zijn altijd belangrijk, ook dan ben ik er voor jou. Mijn tarief is een maandtarief. Mijn inzet voor jou als ondernemer en jouw bedrijf is breed en onderscheidend. Waar nodig breng ik je direct in contact met een vakspecialist op zeer diverse gebieden. Mijn creatieve en frisse blik, gaat verder dan datgene zichtbaar is aan de oppervlakte. Alles draait bij mij om mensen en hun passie. Ik ben geen medicus of psycholoog, maar weet wel veel van de mens, het ondernemerschap en veel van wat er speelt op dat vlak. Iedere ondernemer begint zijn bedrijf vanuit passie. Waarde gedreven én met voldoende inkomsten en winst om door te kunnen met leven en investeren. Ik denk met je mee, praktisch en hands-on waar nodig en noodzakelijk. Mijn zwak voor zichtbaarheid, strategie trekt zich door richting de marketing. Buiten de gebaande paden en buiten je comfortzone, liggen er ook voor jou als ondernemer prachtige kansen voor je bedrijf.

Mijn maandtarief start vanaf 497,- per maand – excl. BTW. Een minimaal bedrag voor een groots resultaat. Een bedrag wat geen investering is, maar enkel een bijdrage op weg naar een succesvol bedrijf. Een bedrag wat je geld gaat opleveren in plaats dat het je geld gaat kosten. Binnen drie maanden ga je dit ervaren en voelen.

Als mens ben je betekenisvol voor je bedrijf en voor je klanten, energieke met passie en aandacht.  Nooit meer de pijn voelen van eenzaamheid en leegte. Geen slapeloze nachten meer van je bedrijf.

Pluk de dag en stuur mij vandaag nog een bericht met datgene je bezig houdt. Scale-up of gerenommeerd ondernemer, of een starter met grootste ambities, je bent van harte welkom. Enkel jij kent je dromen en of je eenzaamheid, ik kan je verder helpen om ook dan dit bedrag om te zetten in winst voor je bedrijf. Koffie drinken en elkaar leren kennen? Goed plan! Maar ook nu enkel als het zinvol is voor jou en voor mij. Als ik op dat moment al enigszins weet wat ik voor jou zou kunnen betekenen, anders is het zonde van beider energie en tijd.  Tijd die jij als ondernemer graag zo economisch mogelijk in wil zetten.

Kun je wel wat hulp gebruiken? Lees dan meer over het 1-op-1 groeitraject.