Ondernemen en je eigen bedrijf runnen is fantastisch. Je eigen tijd indelen. Eigen keuzes maken. Zelf prioriteiten stellen. Doen waar je blij van wordt op een manier die je energie geeft en dat liefst steeds groter maken. Maar het is ook een wereld apart. Ondernemen is echt iets anders dan in loondienst zijn. En dat maakt dat je je soms eenzaam in je ondernemerschap kunt voelen.

 

Je partner, familie en vrienden

Met alle respect: je partner, familie en vrienden kunnen zich moeilijk voorstellen waar jij voor staat. Tenzij zij ook een eigen bedrijf hebben, dan is het verhaal wel anders. Dan heb je misschien wel eerder een gesprekspartner gevonden als je even wil klankborden. Alhoewel, je valt een collega-ondernemer ook niet zo gemakkelijk lastig. Je weet en kent het: hij heeft het waarschijnlijk al druk genoeg.

Op feestjes, tijdens het sporten, op een terras – het maakt niet uit waar je bent – deel je ook niet snel wat er speelt, omdat de mensen die je om je heen bewegen niet like-minded zijn. Hun vrije tijd is hun vrije tijd, en dan gaat het niet over werk toch? Dus je lacht en proost op dat terras mee, terwijl op de achtergrond allerlei denkprocessen een rol spelen, die te maken hebben met je bedrijf. En in crisistijd wellicht een tandje sneller dan normaal.

Netwerken

Onderdeel uitmaken van een bepaald ondernemersnetwerk kan verschil maken. Afhankelijk van wat voor netwerk het is. Er zijn ondernemersnetwerken waarin het borrelen centraal staat, waarbij iedereen alleen het mooiste laat zien van zijn of haar bedrijf in de hoop met jou zaken te kunnen doen. Wanneer jij wil klankborden, is dat niet per se de fijnste weg.

Er zijn netwerken waarin cursussen en workshops centraal staan, waarbij ondernemers in de leerstand staan en van daaruit ervaringen uitwisselen. Dat kan behulpzaam zijn, terwijl het ook weer uren zijn die jij in je bedrijf kunt stoppen: niet elke workshop is jouw ding.
Daarnaast nodigt zo’n netwerk ook niet uit het achterste van je tong te laten zien. (Terwijl dat juist een mooie kans kan zijn …)

En dan is er nog de vraag; áls je in een netwerk stapt, hoe zorg je dat je aansluiting vindt? Vaak kennen de ondernemers elkaar al wat langer en lopen mensen daardoor snel op elkaar af. Als jij niet even mondfiat bent, kan het lastig zijn je daarin te mengen. Netwerken is dan ook niet voor iedereen even gemakkelijk. Daarom is het sowieso zoeken naar een netwerk dat bij je past.

Klankborden met een business mentor

Een business mentor is iemand met ervaring, met een behoorlijk relevante staat van dienst, die weet waar het in je ondernemerschap over gaat. Een business mentor heeft zelf alle groeistadia doorlopen en kan daardoor snel en accuraat op afstand meekijken en bepalen in welk stadium jij je bevindt. Daardoor weet de business mentor ook welke gedachten in je omgaan en wat je bezighoudt. Vanuit zijn of haar ervaringen, successen en  – jazeker ook – mislukkingen kan die relevante input geven aan jou. Waardoor jij je minder eenzaam voelt daar waar jij je nu bevindt.

Een business mentor inzetten kan op verschillende manieren. Als je wil ontdekken hoe je mijn kennis en know how inzet voor jouw bedrijf, dan neem even de tijd en surf over deze website, bekijk de mogelijkheden die ik je als senior business mentor bied.
Wil je meteen aan de slag en mijn kennis inzetten, samen met een groep andere ondernemers? In je eigen tijd en toch in contact? Dan kan dat in een speciaal en gloednieuw online programma – uniek in Nederland.

 

100 dagen Groei Liefdevol Managen

In dit programma heb ik al mijn kennis en know how verwerkt op zo’n manier dat jij het kunt inzetten voor jouw bedrijf. Met opdrachten, inzichten en masterclasses ga jij bewust werken aan jouw bedrijfsgroei. In de besloten Facebookcommunity kom je in contact met like minded ondernemers die het programma doorlopen. Stuk voor stuk ondernemers die begrijpen waar jij voor staat. Bye bye eenzaamheid …

Heb je vragen, neem contact met op ik sta graag voor je klaar.